PROMOCIJA NOVIH BATHINVS IZDANJA U TEŠNJU

PROMOCIJA NOVIH BATHINVS IZDANJA U TEŠNJU
📌 U utorak 19. 04. 2022. godine sa početkom u 11 sati u organizaciji Javna ustanova Muzej Tešanj biti će upriličena promocija dva najnovija izdanja iz naše izdavačke djelatnosti :
📌 Monografija ” Sjeverna Bosna u okvirima rimske Panonije / Northern Bosnia within the bounds of Roman Pannonia” autorice doc.dr.sc. Amre Šačić Beća.
Peti broj Godišnjaka Udruženja “BATHINVS” Acta Illyrica
📌Promotori ovih izdanja biti će :
☑️doc.dr.sc. Mersiha Imamović (nosilac kolegija Stari vijek za Odsjeku za historiju Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli)
☑️magistrica Adisa Lepić (Načelnik arheološkog odjeljenja Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine)
☑️Prisutnim će se obratiti autorica knjige ” Sjeverna Bosna u okvirima rimske Panonije / Northern Bosnia within the bounds of Roman Pannonia” doc.dr.sc. Amra Šačić Beća
☑️Promocijom će moderirati gospođa Mensura Mujkanović (direktorica JU Muzej Tešnja)
📌 Promocija će biti održana u prostorijama Opće biblioteke Tešanj pod pokroviteljstvom Općine Tešanj. Kao dio promocije predviđeno je i kratko predavanje na temu “Rimsko osvajanje sjeverne Bosne”.
Čast nam je i zadovoljstvo pozvati sve zainteresirane da posjete ovaj događaj. Podsjećamo da je knjiga ” Sjeverna Bosna u okvirima rimske Panonije / Northern Bosnia within the bounds of Roman Pannonia” prva monografija objavljena na temu kulturno – historijskog razvoja sjeverne Bosne u antičkom periodu, stoga nas posebno raduje što će prva promocija spomenutog djela biti upriličena u regiji o kojoj se govori u knjizi.

Ovdje možete preuzeti template Godišnjaka Udruženja Bathinvs

O nama

Udruženje BATHINVS je osnovano 2014. godine od strane mladih bakaleureata, magistranata i doktoranata historije, arheologije i prava, kao i osoba čiji predmet zanimanja nije primarno izučavanje klasičnih civilizacija i kultura, ali koji imaju veliku želju i motiv da ovo razdoblje u historiji čovječanstva dobije svoje odgovarajuće mjesto u naučnoj zajednici na prostoru Bosne i Hercegovine.
Saznaj više

Ostale novosti

PROMOCIJA SEDMOG BROJA ČASOPISA „ACTA ILLYRICA“

S ponosom najavljujemo promociju sedmog broja Godišnjaka Udruženja BATHINVS „Acta Illyrica.“ Domaćin ovogodišnje promocije bit će Centar za historijska istraživanja (Univerzitet u Sarajevu – Filozofski