PROMOCIJA NOVIH BATHINVS IZDANJA U TEŠNJU

PROMOCIJA NOVIH BATHINVS IZDANJA U TEŠNJU
📌 U utorak 19. 04. 2022. godine sa početkom u 11 sati u organizaciji Javna ustanova Muzej Tešanj biti će upriličena promocija dva najnovija izdanja iz naše izdavačke djelatnosti :
📌 Monografija ” Sjeverna Bosna u okvirima rimske Panonije / Northern Bosnia within the bounds of Roman Pannonia” autorice doc.dr.sc. Amre Šačić Beća.
Peti broj Godišnjaka Udruženja “BATHINVS” Acta Illyrica
📌Promotori ovih izdanja biti će :
☑️doc.dr.sc. Mersiha Imamović (nosilac kolegija Stari vijek za Odsjeku za historiju Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli)
☑️magistrica Adisa Lepić (Načelnik arheološkog odjeljenja Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine)
☑️Prisutnim će se obratiti autorica knjige ” Sjeverna Bosna u okvirima rimske Panonije / Northern Bosnia within the bounds of Roman Pannonia” doc.dr.sc. Amra Šačić Beća
☑️Promocijom će moderirati gospođa Mensura Mujkanović (direktorica JU Muzej Tešnja)
📌 Promocija će biti održana u prostorijama Opće biblioteke Tešanj pod pokroviteljstvom Općine Tešanj. Kao dio promocije predviđeno je i kratko predavanje na temu “Rimsko osvajanje sjeverne Bosne”.
Čast nam je i zadovoljstvo pozvati sve zainteresirane da posjete ovaj događaj. Podsjećamo da je knjiga ” Sjeverna Bosna u okvirima rimske Panonije / Northern Bosnia within the bounds of Roman Pannonia” prva monografija objavljena na temu kulturno – historijskog razvoja sjeverne Bosne u antičkom periodu, stoga nas posebno raduje što će prva promocija spomenutog djela biti upriličena u regiji o kojoj se govori u knjizi.

Ovdje možete preuzeti template Godišnjaka Udruženja Bathinvs

O nama

Udruženje BATHINVS je osnovano 2014. godine od strane mladih bakaleureata, magistranata i doktoranata historije, arheologije i prava, kao i osoba čiji predmet zanimanja nije primarno izučavanje klasičnih civilizacija i kultura, ali koji imaju veliku želju i motiv da ovo razdoblje u historiji čovječanstva dobije svoje odgovarajuće mjesto u naučnoj zajednici na prostoru Bosne i Hercegovine.
Saznaj više

Ostale novosti

Promocija šestog broja časopisa “Acta Illyrica”

PROMOCIJA ŠESTOG BROJA ČASOPISA “ACTA ILLYRICA” Najvljujemo promociju šestog broja Godišnjaka Udruženja BATHINVS “Acta Illyrica”. Domaćin ovogodišnje promocije biti će Centar za historijska istraživanje (Univerzitet