“BATHINVS” sa gradonačelnicom Sarajeva doc.dr.sc. Benjaminom Karić obilježio osam godina od osnivanja

Povodom obilježavanja osam godina od osnivanja Udruženja “BATHINVS” gradonačelnica Sarajeva doc.dr.sc. Benjamina Karić je upriličila zvanični sastanak članova Udruženja “BATHINVS” u gradskoj Vijećnici.
Podsjećamo da je uvažena gradonačelnica jedan od osnivača Udruženja “BATHINVS” i aktivni članica istog. Objavila je više naučnih radova u Godišnjaku Udruženja BATHINVS “Acta Illyrica”iz oblasti rimskog prava, učestvovala je na svim naučnim konferencijama koje je organiziralo Udruženje, te je bila promotor i moderator publikacija proisteklih iz naše izdavačke djelatnosti. Bila je koordinator dva ciklusa javnih predavanja, tradicionalnog projekta našeg Udruženja.Također bila je recenzent i urednik nekoliko knjiga prof.dr. Salmedina Mesihovića koje su objavljene pod pokroviteljstvom Udruženja “BATHINVS”.
U prelijepom ambijentu Vijećnice Nadzorni odbor i rukovodstvo upoznali su gradonačelnicu sa trenutnim projektima koje Udruženje realizira, te o budućim aktivnostima koje imaju za cilj promociju najstarijeg kulturno-historijskog naslijeđa BiH kroz naučno-istraživački rad.

Ovdje možete preuzeti template Godišnjaka Udruženja Bathinvs

O nama

Udruženje BATHINVS je osnovano 2014. godine od strane mladih bakaleureata, magistranata i doktoranata historije, arheologije i prava, kao i osoba čiji predmet zanimanja nije primarno izučavanje klasičnih civilizacija i kultura, ali koji imaju veliku želju i motiv da ovo razdoblje u historiji čovječanstva dobije svoje odgovarajuće mjesto u naučnoj zajednici na prostoru Bosne i Hercegovine.
Saznaj više

Ostale novosti

Promocija šestog broja časopisa “Acta Illyrica”

PROMOCIJA ŠESTOG BROJA ČASOPISA “ACTA ILLYRICA” Najvljujemo promociju šestog broja Godišnjaka Udruženja BATHINVS “Acta Illyrica”. Domaćin ovogodišnje promocije biti će Centar za historijska istraživanje (Univerzitet