“BATHINVS” sa gradonačelnicom Sarajeva doc.dr.sc. Benjaminom Karić obilježio osam godina od osnivanja

Povodom obilježavanja osam godina od osnivanja Udruženja “BATHINVS” gradonačelnica Sarajeva doc.dr.sc. Benjamina Karić je upriličila zvanični sastanak članova Udruženja “BATHINVS” u gradskoj Vijećnici.
Podsjećamo da je uvažena gradonačelnica jedan od osnivača Udruženja “BATHINVS” i aktivni članica istog. Objavila je više naučnih radova u Godišnjaku Udruženja BATHINVS “Acta Illyrica”iz oblasti rimskog prava, učestvovala je na svim naučnim konferencijama koje je organiziralo Udruženje, te je bila promotor i moderator publikacija proisteklih iz naše izdavačke djelatnosti. Bila je koordinator dva ciklusa javnih predavanja, tradicionalnog projekta našeg Udruženja.Također bila je recenzent i urednik nekoliko knjiga prof.dr. Salmedina Mesihovića koje su objavljene pod pokroviteljstvom Udruženja “BATHINVS”.
U prelijepom ambijentu Vijećnice Nadzorni odbor i rukovodstvo upoznali su gradonačelnicu sa trenutnim projektima koje Udruženje realizira, te o budućim aktivnostima koje imaju za cilj promociju najstarijeg kulturno-historijskog naslijeđa BiH kroz naučno-istraživački rad.

Ovdje možete preuzeti template Godišnjaka Udruženja Bathinvs

O nama

Udruženje BATHINVS je osnovano 2014. godine od strane mladih bakaleureata, magistranata i doktoranata historije, arheologije i prava, kao i osoba čiji predmet zanimanja nije primarno izučavanje klasičnih civilizacija i kultura, ali koji imaju veliku želju i motiv da ovo razdoblje u historiji čovječanstva dobije svoje odgovarajuće mjesto u naučnoj zajednici na prostoru Bosne i Hercegovine.
Saznaj više

Ostale novosti

PROMOCIJA SEDMOG BROJA ČASOPISA „ACTA ILLYRICA“

S ponosom najavljujemo promociju sedmog broja Godišnjaka Udruženja BATHINVS „Acta Illyrica.“ Domaćin ovogodišnje promocije bit će Centar za historijska istraživanja (Univerzitet u Sarajevu – Filozofski

Deset godina „Bathinvsa“ !

ŠTA SMO TO URADILI DO SADA?   OBJAVLJENE KNJIGA: 6 monografija, 2 izdanja izvora i 1 Vodič za turiste SEDAM BROJEVA ČASOPISA “ACTA ILLYRICA”: ukupno