ČASOPIS “ACTA ILLYRCA” je indeksiran u referentnoj bazi naučnih časopisa ERIH Plus

VAŽNO SAOPĆENJE : ČASOPIS “ACTA ILLYRCA” je indeksiran u referentnoj bazi naučnih časopisa ERIH Plus (The European Reference Index for the Humanities and the Social Sciences).
Udruženja BATHINVS sa velikim zadovoljstvom objavljuje da je časopis “Acta Illyrica” od sada indeksiran u jednoj od najvećih indeksnih baza naučnih časopisa na svijetu ERIH Plus (The European Reference Index for the Humanities and the Social Sciences), a koja je ekskluzivno orijentisana na časopise iz humanističkih i društvenih nauka. Poseban kuriozitet predstavlja činjenica da smo jedini časopis u BiH iz uže oblasti arheologije koji je indeksiran u ovoj referentnoj citatnoj bazi. Također, tek smo treći časopis u zemlji iz oblasti historije (ne općenito humanističkih nauka) koji je ispunio kriterije za bazu ERIH Plus. Samo 34 časopisa iz BiH su trenutno u ovoj bazi i vjerujemo da će se broj u skorije vrijeme značajno uvećati čime domaće publikacije dobijaju i međunarodnu prepoznatljivost.
ERIH Plus je osnovan 2008. godine od strane evropskih istraživača u okviru Komiteta za humaniste (Standing Comitee for the Humanities – SCH) Evropske naučne fondacije (European Scintific Foundation – ESF). Od 2014. godine bazu održava Norveški centar za rezutate istraživanja (Norwegian Centre for Research Data – NSD).
Da bi bio uključen u ERIH Plus indeksnoj bazi časopis “Acta Illyrica ” je morao proći striktno definisane kriterije, a nakon višemjesečne analize naše aplikacije smo u tome i uspjeli.
Više informacija o ERIH Plus možete pronaći na njihovoj zvaničnoj web stranici: https://kanalregister.hkdir.no/publiseringskanaler/erihplus/
Potvrdu indeksacije možete vidjeti na zvaničnoj stranici ERHI PLUS baze

Ovdje možete preuzeti template Godišnjaka Udruženja Bathinvs

O nama

Udruženje BATHINVS je osnovano 2014. godine od strane mladih bakaleureata, magistranata i doktoranata historije, arheologije i prava, kao i osoba čiji predmet zanimanja nije primarno izučavanje klasičnih civilizacija i kultura, ali koji imaju veliku želju i motiv da ovo razdoblje u historiji čovječanstva dobije svoje odgovarajuće mjesto u naučnoj zajednici na prostoru Bosne i Hercegovine.
Saznaj više

Ostale novosti

PROMOCIJA SEDMOG BROJA ČASOPISA „ACTA ILLYRICA“

S ponosom najavljujemo promociju sedmog broja Godišnjaka Udruženja BATHINVS „Acta Illyrica.“ Domaćin ovogodišnje promocije bit će Centar za historijska istraživanja (Univerzitet u Sarajevu – Filozofski

Deset godina „Bathinvsa“ !

ŠTA SMO TO URADILI DO SADA?   OBJAVLJENE KNJIGA: 6 monografija, 2 izdanja izvora i 1 Vodič za turiste SEDAM BROJEVA ČASOPISA “ACTA ILLYRICA”: ukupno