NAJAVA ČETVRTOG CIKLUSA JAVNIH PREDAVANJA UDRUŽENJA BATHINVS

Poštovani, čast nam je i zadovoljstvo pozvati Vas na četvrti ciklus javnih predavanja pod nazivom „ Kulturno – historijski razvoj prostora gornjeg i srednjeg toka rijeke Bosne (Bathinus) u rimskom periodu“. Ovogodišnji ciklus javnih predavanja kao i prošlogodišnji organizujemo u saradnji sa Pravnim fakultetom Univerziteta u Zenici. Shodno tome predavanja će biti održana u prostorijama Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici u utorak 23.04.2019. sa početkom u 10 i 30 sati. U skladu sa temom ovogodišnjeg ciklusa javnih predavanja svoj osvrt na ovu problematiku će dati : prof.dr.sc. Adnan Kaljanac ( predsjednik vijeća Katedre za arheologiju i voditelj Instituta za arheološka istraživanja Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu), doc.dr.sc. Amra Šačić Beća ( nosilac kolegija BiH u antičko doba na Odsjeku za historiju Filozofskog fakulteta u Sarajevu i dr.sc. Edin Veletovac ( dugogodišnji predsjednik Udruženja za proučavanje i promoviranje ilirskog naslijeđa i drevnih i klasičnih civilizacija BATHINVS). Koordinatorica projekta je jedan od osnivača Udruženja BATHINVS naša uvažena kolegica doc.dr. sc. Benjamina Londrc sa Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici. Dobro nam došli!

Ovdje možete preuzeti template Godišnjaka Udruženja Bathinvs

O nama

Udruženje BATHINVS je osnovano 2014. godine od strane mladih bakaleureata, magistranata i doktoranata historije, arheologije i prava, kao i osoba čiji predmet zanimanja nije primarno izučavanje klasičnih civilizacija i kultura, ali koji imaju veliku želju i motiv da ovo razdoblje u historiji čovječanstva dobije svoje odgovarajuće mjesto u naučnoj zajednici na prostoru Bosne i Hercegovine.
Saznaj više

Ostale novosti

PROMOCIJA SEDMOG BROJA ČASOPISA „ACTA ILLYRICA“

S ponosom najavljujemo promociju sedmog broja Godišnjaka Udruženja BATHINVS „Acta Illyrica.“ Domaćin ovogodišnje promocije bit će Centar za historijska istraživanja (Univerzitet u Sarajevu – Filozofski