Najava monogradije doc.dr. Amre Šačić Beća, “Sjeverna Bosna u okvirima rimske Panonije / Northern Bosnia within the bounds of Roman Pannonia

Uskoro iz štampe izlazi prva monogorafija doc.dr.sc. Amre Šačić Beća “Sjeverna Bosna u okvirima rimske Panonije / Northern Bosnia within the bounds of Roman Pannonia”. Riječ je o luksuznom, dvojezičnom izdanju čiju recenziju potpisuju akademik prof.dr.sc. Rajko Bratož (Slovenska akademija nauka i umjetnosti), doc.dr.sc. Milon Lovenjak ( Univerzitet u Ljubljani) i dr.sc. Alka Domić Kunić ( Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti). Izdavač knjige je Udruženje “BATHINVS”.
Prva monografija koja se bavi kulturno historijskim razvoje onih dijelova prostora današnje Bosne i Hercegovine koji su pripadali dvjema rimskim provincijama Gornjoj Panoniji i Donjoj Panoniji u periodu rimskog principata.
Više detalja uskoro …

Ovdje možete preuzeti template Godišnjaka Udruženja Bathinvs

O nama

Udruženje BATHINVS je osnovano 2014. godine od strane mladih bakaleureata, magistranata i doktoranata historije, arheologije i prava, kao i osoba čiji predmet zanimanja nije primarno izučavanje klasičnih civilizacija i kultura, ali koji imaju veliku želju i motiv da ovo razdoblje u historiji čovječanstva dobije svoje odgovarajuće mjesto u naučnoj zajednici na prostoru Bosne i Hercegovine.
Saznaj više

Ostale novosti

PROMOCIJA SEDMOG BROJA ČASOPISA „ACTA ILLYRICA“

S ponosom najavljujemo promociju sedmog broja Godišnjaka Udruženja BATHINVS „Acta Illyrica.“ Domaćin ovogodišnje promocije bit će Centar za historijska istraživanja (Univerzitet u Sarajevu – Filozofski