Najava monogradije doc.dr. Amre Šačić Beća, “Sjeverna Bosna u okvirima rimske Panonije / Northern Bosnia within the bounds of Roman Pannonia

Uskoro iz štampe izlazi prva monogorafija doc.dr.sc. Amre Šačić Beća “Sjeverna Bosna u okvirima rimske Panonije / Northern Bosnia within the bounds of Roman Pannonia”. Riječ je o luksuznom, dvojezičnom izdanju čiju recenziju potpisuju akademik prof.dr.sc. Rajko Bratož (Slovenska akademija nauka i umjetnosti), doc.dr.sc. Milon Lovenjak ( Univerzitet u Ljubljani) i dr.sc. Alka Domić Kunić ( Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti). Izdavač knjige je Udruženje “BATHINVS”.
Prva monografija koja se bavi kulturno historijskim razvoje onih dijelova prostora današnje Bosne i Hercegovine koji su pripadali dvjema rimskim provincijama Gornjoj Panoniji i Donjoj Panoniji u periodu rimskog principata.
Više detalja uskoro …

Ovdje možete preuzeti template Godišnjaka Udruženja Bathinvs

O nama

Udruženje BATHINVS je osnovano 2014. godine od strane mladih bakaleureata, magistranata i doktoranata historije, arheologije i prava, kao i osoba čiji predmet zanimanja nije primarno izučavanje klasičnih civilizacija i kultura, ali koji imaju veliku želju i motiv da ovo razdoblje u historiji čovječanstva dobije svoje odgovarajuće mjesto u naučnoj zajednici na prostoru Bosne i Hercegovine.
Saznaj više

Ostale novosti

Promocija šestog broja časopisa “Acta Illyrica”

PROMOCIJA ŠESTOG BROJA ČASOPISA “ACTA ILLYRICA” Najvljujemo promociju šestog broja Godišnjaka Udruženja BATHINVS “Acta Illyrica”. Domaćin ovogodišnje promocije biti će Centar za historijska istraživanje (Univerzitet