NAJAVA NAUČNE VIDEOKONFERENCIJE

Poštovani,

Udruženje za proučavanje i promoviranje ilirskog naslijeđa, drevnih i klasičnih civilizacija „BATHINVS“ , pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo organizira ZOOM VIDEOKONFERENCIJU pod nazivom ,, Tekovine rimske kulture na prostoru sarajevske regije”.

U skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom ova konferencija biti će održana 18.11.2021. godine sa početkom u 18 sati, na ZOOM platformi, a moći će se pratiti i preko facebook profila Udruženja Bathinvs  https://www.facebook.com/BATHINVS. U narednom periodu predstaviti ćemo Vam učesnike ove konferencije, kao i njihove teme.

Konferenciju možete pratiti putem linka 👇👇👇

https://us02web.zoom.us/j/82361725664?pwd=YmZub2FPeTZnMGFnUXB6MGFuT290dz09

Ovdje možete preuzeti template Godišnjaka Udruženja Bathinvs

O nama

Udruženje BATHINVS je osnovano 2014. godine od strane mladih bakaleureata, magistranata i doktoranata historije, arheologije i prava, kao i osoba čiji predmet zanimanja nije primarno izučavanje klasičnih civilizacija i kultura, ali koji imaju veliku želju i motiv da ovo razdoblje u historiji čovječanstva dobije svoje odgovarajuće mjesto u naučnoj zajednici na prostoru Bosne i Hercegovine.
Saznaj više

Ostale novosti

PROMOCIJA SEDMOG BROJA ČASOPISA „ACTA ILLYRICA“

S ponosom najavljujemo promociju sedmog broja Godišnjaka Udruženja BATHINVS „Acta Illyrica.“ Domaćin ovogodišnje promocije bit će Centar za historijska istraživanja (Univerzitet u Sarajevu – Filozofski

Deset godina „Bathinvsa“ !

ŠTA SMO TO URADILI DO SADA?   OBJAVLJENE KNJIGA: 6 monografija, 2 izdanja izvora i 1 Vodič za turiste SEDAM BROJEVA ČASOPISA “ACTA ILLYRICA”: ukupno