NAJAVA NOVOG IZDANJA :

Sa zadovoljstvom najavljujemo izlazak nove elektronske knjige u okviru izdavačke djelatnosti Udruženja “BATHINVS” pod naslovom “ILIRI – postanci” autora prof.dr.sc.Salmedina Mesihovića. Recenzenti ove naučne publikacije su prof.dr.sc. Gligor Samardžić (Srbija) i doc.dr.sc. Mersiha Imamović (BiH). Autor predgovora je doc.dr.sc.Amra Šačić Beća (BiH). Glavni i odgovorni urednik izdanja je dr.sc.Dženan Brigić.Lekturu i korekturu potpisuje magistrica Dženana Kahriman. Uskoro više detalja o ovoj knjizi u kojoj autor nastoji odgovoriti na jedno od najtežih pitanja ovdašnje arheologije i historije : Ko su Iliri?

Ovdje možete preuzeti template Godišnjaka Udruženja Bathinvs

O nama

Udruženje BATHINVS je osnovano 2014. godine od strane mladih bakaleureata, magistranata i doktoranata historije, arheologije i prava, kao i osoba čiji predmet zanimanja nije primarno izučavanje klasičnih civilizacija i kultura, ali koji imaju veliku želju i motiv da ovo razdoblje u historiji čovječanstva dobije svoje odgovarajuće mjesto u naučnoj zajednici na prostoru Bosne i Hercegovine.
Saznaj više

Ostale novosti

PROMOCIJA SEDMOG BROJA ČASOPISA „ACTA ILLYRICA“

S ponosom najavljujemo promociju sedmog broja Godišnjaka Udruženja BATHINVS „Acta Illyrica.“ Domaćin ovogodišnje promocije bit će Centar za historijska istraživanja (Univerzitet u Sarajevu – Filozofski