Najava petog broja Godišnjaka ,,Acta Illyrica”

Sa zadovoljstvom najavljujemo da je u štampi peti broj naučnog časopisa Godišnjaka Udruženja BATHINVS “ACTA ILLYRICA” (izdanje za 2021. godinu). U časopisu će biti objavljeno sedam izvornih naučnih radova, dva stručna rada i šest prikaza knjiga. Autori radova dolaze sa Univerziteta u Sarajevu, Univerziteta u Rijeci, Univerziteta “Džemal Bijedić” iz Mostara, Historijskog muzeja BiH, Zemaljskog muzeja BiH, te Udruženja “BATHINVS”. Redakciju časopisa i u ovom broju čine eminentni stručnjaci koji djeluju na univerzitetima, institutima i muzejima u Austriji, BiH, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Italiji, Sloveniji i Srbiji.

USKORO VIŠE DETALJA!

Ovdje možete preuzeti template Godišnjaka Udruženja Bathinvs

O nama

Udruženje BATHINVS je osnovano 2014. godine od strane mladih bakaleureata, magistranata i doktoranata historije, arheologije i prava, kao i osoba čiji predmet zanimanja nije primarno izučavanje klasičnih civilizacija i kultura, ali koji imaju veliku želju i motiv da ovo razdoblje u historiji čovječanstva dobije svoje odgovarajuće mjesto u naučnoj zajednici na prostoru Bosne i Hercegovine.
Saznaj više

Ostale novosti

Promocija šestog broja časopisa “Acta Illyrica”

PROMOCIJA ŠESTOG BROJA ČASOPISA “ACTA ILLYRICA” Najvljujemo promociju šestog broja Godišnjaka Udruženja BATHINVS “Acta Illyrica”. Domaćin ovogodišnje promocije biti će Centar za historijska istraživanje (Univerzitet