NAJAVA PROMOCIJE KNJIGE „SJEVERNA BOSNA U OKVIRIMA RIMSKE PANONIJE / NORTHERN BOSNIA WITHIN THE BOUNDS OF ROMAN PANNONIA“

Udruženje za proučavanje i promoviranje ilirskog naslijeđa i drevnih i klasičnih civilizacija „BATHINVS“ organizira promociju knjige "Sjeverna Bosna u okvirima rimske Panonije / Northern Bosnia within the bounds of Roman Pannonia", autorice Amra Šačić Beća.

Ispred Centra za Balkanološka ispitivanja Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine promociju će otvoriti prof.dr. Adnan Kaljanac, član Centra za Balkanološka ispitivanja.

Promotori knjige su dr.sc. Alka Domić Kunić ( Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti) i doc.dr.sc.
Feđa Milivojević ( Sveučilište u Rijeci – Filozofski fakultet). Promocija će biti održana u srijedu, 13.decembar 2023. godine sa početkom u 14 sati. Domaćin promocije je Centar za balkanološka ispitivanja Akademije naukai umjetnosti Bosne i Hercegovine.

Ovdje možete preuzeti template Godišnjaka Udruženja Bathinvs

O nama

Udruženje BATHINVS je osnovano 2014. godine od strane mladih bakaleureata, magistranata i doktoranata historije, arheologije i prava, kao i osoba čiji predmet zanimanja nije primarno izučavanje klasičnih civilizacija i kultura, ali koji imaju veliku želju i motiv da ovo razdoblje u historiji čovječanstva dobije svoje odgovarajuće mjesto u naučnoj zajednici na prostoru Bosne i Hercegovine.
Saznaj više

Ostale novosti

PROMOCIJA SEDMOG BROJA ČASOPISA „ACTA ILLYRICA“

S ponosom najavljujemo promociju sedmog broja Godišnjaka Udruženja BATHINVS „Acta Illyrica.“ Domaćin ovogodišnje promocije bit će Centar za historijska istraživanja (Univerzitet u Sarajevu – Filozofski