NAJAVA ŠESTOG CIKLUSA JAVNIH PREDAVANJA UDRUŽENJA “BATHINVS”

Ovogodišnji ciklus javnih predavanja biti će održan u 26.05.2022. u prostorijama Muzeja istočne Bosne u Tuzli u terminu od 13 : 30 – 15 : 00. Šesti ciklus javnih predavanja Udruženje “BATHINVS” organizuje u saradnji sa Filozofskim fakultetom u Tuzli i Muzejem istočne Bosne u Tuzli. Tema predavanja jeste ” Kulturno – historijsko naslijeđe iz rimskog doba na području sjeveroistočne Bosne – otkriće rimskog vodovoda u Gornjoj Tuzli”. U okviru predavanja biti će predstavljeni rezultati istraživanja rimskog vodovodova u Gornjoj Tuzli. Napominjemo da je to jedno od najvažnih arheoloških otkrića u BiH u posljednjih 10 godina. Svoja iskustva o spomenutom arheološkom lokalitetu sa posjetititeljima će podjeliti:
✔️Voditeljica arheloškog istraživanja doc.dr. Mersiha Imamović (Odsjek za historiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli)
✔️ Član istraživačkog tima dr.sci. Dženan Brigić (kustos arheolog u Muzeju istočne Bosne u Tuzli i potpredsjednik Udruženja “BATHINVS”)
✔️ Članice istraživačkog tima Amina Parlić, BA i Nermina Bikić, BA (studentice drugog ciklusa studija Odsjeka za historiju Filozofskog fakulteta u Univerziteta u Tuzli)
Koordinatori projekta :
✔️dr.sci. Dženan Brigić (Muzej istočne Bosne u Tuzli i Udruženje “BATHINVS”)
✔️Dženana Kahriman, MA (Historijski muzej BiH i Udruženje “BATHINVS”)
Dobro nam došli!

Ovdje možete preuzeti template Godišnjaka Udruženja Bathinvs

O nama

Udruženje BATHINVS je osnovano 2014. godine od strane mladih bakaleureata, magistranata i doktoranata historije, arheologije i prava, kao i osoba čiji predmet zanimanja nije primarno izučavanje klasičnih civilizacija i kultura, ali koji imaju veliku želju i motiv da ovo razdoblje u historiji čovječanstva dobije svoje odgovarajuće mjesto u naučnoj zajednici na prostoru Bosne i Hercegovine.
Saznaj više

Ostale novosti

PROMOCIJA SEDMOG BROJA ČASOPISA „ACTA ILLYRICA“

S ponosom najavljujemo promociju sedmog broja Godišnjaka Udruženja BATHINVS „Acta Illyrica.“ Domaćin ovogodišnje promocije bit će Centar za historijska istraživanja (Univerzitet u Sarajevu – Filozofski