NAJAVA TREĆEG CIKLUSA JAVNIH PREDAVANJA

Čast nam je i zadovoljstvo najaviti održavanje novog ciklusa javnih predavanja koji će se održati u ponedjeljak 09.04. 2018. godine, sa početkom u 12:00, u prostorijama Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici ( sala 1 ) . Prateći tok rijeke Bathinvs ( Bosne ) ove godine održavanje  ovog, trećeg po redu, ciklusa javnih predavanja premjestili smo u rimski municipij Bistue Nova, današnja Zenica. Pozivamo Vas da nam se pridružite i od naših predavača naučite nešto novo o životu stanovništva ovog prostora u prethistorijsko i antičko doba.

Ovdje možete preuzeti template Godišnjaka Udruženja Bathinvs

O nama

Udruženje BATHINVS je osnovano 2014. godine od strane mladih bakaleureata, magistranata i doktoranata historije, arheologije i prava, kao i osoba čiji predmet zanimanja nije primarno izučavanje klasičnih civilizacija i kultura, ali koji imaju veliku želju i motiv da ovo razdoblje u historiji čovječanstva dobije svoje odgovarajuće mjesto u naučnoj zajednici na prostoru Bosne i Hercegovine.
Saznaj više

Ostale novosti

PROMOCIJA SEDMOG BROJA ČASOPISA „ACTA ILLYRICA“

S ponosom najavljujemo promociju sedmog broja Godišnjaka Udruženja BATHINVS „Acta Illyrica.“ Domaćin ovogodišnje promocije bit će Centar za historijska istraživanja (Univerzitet u Sarajevu – Filozofski