NOVOSTI IZ IZDAVAČKE DJELATNOSTI : Godišnjak Udruženja BATHINVS „Acta Illyrica“ indeksiran u Database: Complementary Index (EBSCO host)

Časopis „Acta Illyrica“ je zvanično od ove jeseni indeksiran i arhiviran u bazi podataka EBSCO host: Complementary Index. Naime, u augustu mjesecu 2019. godine potpisan je ugovor između Udruženja BATHINVS, izdavača časopisa „Acta Illyrica“ i predstavnika EBSCO kompanije. U pitanju je jedna od vodećih baza za naučne časopise iz oblasti društvenih i humanističkih nauka. To je baza u kojoj je indeksirano više milijardi publikacija. Prije potpisivanja ugovora naš časopis je prošao potrebnu evaluaciju za indeksaciju, te je dobijena potvrda da zadovoljava visoke kriterije za indeksaciju i arhiviranje u međunarodnoj bazi podataka naučnih časopisa EBSCOhost: Complementary Index . Časopis je dostupan korisnicima EBSCO Discovery Service (EDS) koji trenutno koristi preko 14 000 naučnih i obrazovnih institucija širom svijeta (http://eds.a.ebscohost.com). Shodno navedenom svi autori čiji su radovi objavljeni ili će biti objavljeni u našem časopisu dobijaju garanciju da će njihov rad biti indeksiran u Complementary Index koja je dio EBSCO host platforme. Također nastavljamo saradnju sa bazom podataka CEEOL koja je vodeća bibliotekarska baza akademskih časopisa i knjiga sa prostora srednje i istočne Europe.

Ovdje možete preuzeti template Godišnjaka Udruženja Bathinvs

O nama

Udruženje BATHINVS je osnovano 2014. godine od strane mladih bakaleureata, magistranata i doktoranata historije, arheologije i prava, kao i osoba čiji predmet zanimanja nije primarno izučavanje klasičnih civilizacija i kultura, ali koji imaju veliku želju i motiv da ovo razdoblje u historiji čovječanstva dobije svoje odgovarajuće mjesto u naučnoj zajednici na prostoru Bosne i Hercegovine.
Saznaj više

Ostale novosti

PROMOCIJA SEDMOG BROJA ČASOPISA „ACTA ILLYRICA“

S ponosom najavljujemo promociju sedmog broja Godišnjaka Udruženja BATHINVS „Acta Illyrica.“ Domaćin ovogodišnje promocije bit će Centar za historijska istraživanja (Univerzitet u Sarajevu – Filozofski

Deset godina „Bathinvsa“ !

ŠTA SMO TO URADILI DO SADA?   OBJAVLJENE KNJIGA: 6 monografija, 2 izdanja izvora i 1 Vodič za turiste SEDAM BROJEVA ČASOPISA “ACTA ILLYRICA”: ukupno