Poziv za predaju radova za šesti broj Godišnjaka Udruženja „BATHINVS“ ACTA ILLYRICA

Časopis „Acta Illyrica“ je projekat Udruženja za proučavanje i promoviranje ilirskog naslijeđa, drevnih i klasičnih civilizacija „BATHINVS“. Riječ je o stručnom časopisu u kome radove objavlju naučnici i naučni radnici iz oblasti prahistorijske i antičke arheologije, antičke historije, rimskog prava, klasične filologije.

Rok za predaju radova je 15.juni 2022. godine. Radovi se uredništvu dostavljaju u elektronskom obliku na zvanični e-mail izdavača bathinvs@gmail.com . Autori su obavezni da prije predaje konsultiraju Uputstva autorima (template)  koja su dostupna na zvaničnoj web stranici izdavača https://bathinvs.com/ kao i na zvaničnoj stranici časopisa https://bathinvs.com/ejournal/index.php/acta/author-guidelines.

Svaki rad prije objave prolazi međunarodni dvostruko anonimni recenzentski postupak.

Uredništvo

Ovdje možete preuzeti template Godišnjaka Udruženja Bathinvs

O nama

Udruženje BATHINVS je osnovano 2014. godine od strane mladih bakaleureata, magistranata i doktoranata historije, arheologije i prava, kao i osoba čiji predmet zanimanja nije primarno izučavanje klasičnih civilizacija i kultura, ali koji imaju veliku želju i motiv da ovo razdoblje u historiji čovječanstva dobije svoje odgovarajuće mjesto u naučnoj zajednici na prostoru Bosne i Hercegovine.
Saznaj više

Ostale novosti

PROMOCIJA SEDMOG BROJA ČASOPISA „ACTA ILLYRICA“

S ponosom najavljujemo promociju sedmog broja Godišnjaka Udruženja BATHINVS „Acta Illyrica.“ Domaćin ovogodišnje promocije bit će Centar za historijska istraživanja (Univerzitet u Sarajevu – Filozofski