Poziv za predaju radova za treći broj Godišnjaka Udruženja BATHINVS ACTA ILLYRICA

 

Časopis „Acta Illyrica“ je projekat Udruženja za proučavanje i promoviranje ilirskog naslijeđa i drevnih i klasičnih civilizacija BATHINVS. Riječ je o stručnom časopisu u kome radove objavljuju naučnici i naučni radnici iz oblasti prahistorijske i antičke arheologije, antičke historije, rimskog prava, klasične filologije. Treći broj časopisa tematski je posvećen rimskim osvajanjima prostora jugoistočne Evrope sa akcentom na prostor Bosne i Hercegovine, te posljedicama tih osvajanja. Međutim, redakcija će prihvatiti radove i iz drugih tematskih okvira ukoliko zadovolje kriterije recenzenata.

Rok za predaju radova je 1. juni 2019. godine. Radovi se uredništvu dostavljaju u elektronskom obliku na zvaničnu e-mail adresu izdavača bathinvs@gmail.com. Autori su obavezni da prije predaje konsultiraju Uputstva autorima (template)  koja su dostupna na zvaničnoj web stranici izdavača www.bathinvs.com, te profilu izdavača Udruženje za proučavanje i promoviranje ilirskog naslijeđa i drevnih i klasičnih civilizacija BATHINVS na platformi academia.edu.

Svaki rad prije objave prolazi međunarodni dvostruko anonimni recenzentski postupak.

Ovdje možete preuzeti template Godišnjaka Udruženja Bathinvs

O nama

Udruženje BATHINVS je osnovano 2014. godine od strane mladih bakaleureata, magistranata i doktoranata historije, arheologije i prava, kao i osoba čiji predmet zanimanja nije primarno izučavanje klasičnih civilizacija i kultura, ali koji imaju veliku želju i motiv da ovo razdoblje u historiji čovječanstva dobije svoje odgovarajuće mjesto u naučnoj zajednici na prostoru Bosne i Hercegovine.
Saznaj više

Ostale novosti

PROMOCIJA SEDMOG BROJA ČASOPISA „ACTA ILLYRICA“

S ponosom najavljujemo promociju sedmog broja Godišnjaka Udruženja BATHINVS „Acta Illyrica.“ Domaćin ovogodišnje promocije bit će Centar za historijska istraživanja (Univerzitet u Sarajevu – Filozofski