Na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu 21.12.2018 uspješno je održana promocija izdanja Udruženja BATHINVS. Predstavljene su četiri monografije prof.dr. Salmedina Mesihovića. Riječ je o stručnim knjigama iz oblasti antičke historije (Geneza zla, Bitka za Ilirik, Helenske apoikije u Siciliji i Italiji i Liberalna frakcija rimskog nobiliteta). Promotori Mesihovićevih publikacija bili su profesori sa Filozofskog fakulteta u Sarajevu, prof.dr. emeritus Enver Imamović i prof.dr. Drago Župarić.
Drugi dio promocije tematski je bio posvećen nedavno objavljenom Vodiču za antičko naslijeđe u gradu Sarajevu i njegovoj okolini / Ancient heritage guidebook for the city of Sarajevo and the surroundings. U pitanju je dvojezično izdanje nastalo u okviru istoimenog projekta Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajeva koje ima cilj približiti turistima antičko naslijeđe grada Sarajeva i njegove bliže okoline.
Autori ove publikacije su mladi stručnjaci iz oblasti antičke historije doc.dr. Amra Šačić Beća i dr. Edin Veletovac. Ovo izdanje je promovisao arheolog, prof.dr. Adnan Busuladžić, koji je naglasio da je Vodič izuzetno korisno izdanje koje omogućuje turistima i drugim zainteresiranim čitateljima da se na brz i jednostavan način informišu o arheološkom materijalu koji mogu vidjeti u Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine i Muzeju Sarajeva.

Predstavljajući izdavača moderatorica promocije doc.dr. Benjamina Londrc je napomenula da se Udruženje BATHINVS u proteklih pet godina profiliralo kao ozbiljan saradnik regionalnih naučnih institucija. U pitanju je jedino Udruženje koje kroz naučni rad promoviše ilirsko i rimsko naslijeđe naše države. Prisutne je detaljno o naučnim konferencijama, ciklusima javnih predavanja, muzejskim izložbama, izdavačkoj djelatnosti i drugim aktivnostima Udruženja BATHINVS upoznao magistar Dženan Brigić koji je posjetioce pozdravio ispred izdavača. Na kraju treba spomenuti da je ova promocija bila jedna od najposjećenijih u protekloj godini.