Promocija trećeg broja Godišnjaka Udruženja BATIHNVS “ACTA ILLYRICA”

Čast i zadovoljstvo nam je pozvati sve prijatelje, saradnike i pratitelje rada Udružnja BATHINVS  na promociju trećeg broja našeg Godišnjaka “Acta Illyrica” posvećenog rimskom osvanju i njegovim posljedicama na širem prostoru našeg regiona. Promocija će biti održana u ČETVRTAK 26.12.2019. godine u 14 sati u svečanoj  sali dekanata Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Domaćin promocije je Centar za historija istraživanja  Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. O časošpisu će govoriti promotori  : prof.dr.sc. Salmedin Mesihović (šegf Katedre za stari vijek Odsjeka za historiju FFUNSA)  i doc.dr.sc. Amir Duranović (prodekan za NiR i MAS FFUNSA)O sadržaju akatulenog broja, ali planovima za budućnost prisutne će upoznati urednik trećeg broja časopisa “Acta Illyrica” dr.sc. Edin Veletovac (dugogodišnji predsjednik Udruženja BATHINVS). Moderatorica promocije je bosanskohercegovačka mlada arheologinja Adisa Lepić, MA ( Zemaljski muzej Bosne i Hercegovine)Ono što je posebno važno napomenuti jeste da će na kraju promocije biti dodjeljene nagrade “Prof.dr. Esad Pašalić” talentovanim studentima historije i arheologije. Nagrade će laureatima za 2019. godinu udjeliti članovi prodice Pašalić. 
Nakon promocije predviđena je zakuska i druženje gostiju sa autorima i članovima redakcije.

DOBRO NAM DOŠLI!
Lijep pozdrav i unaprijed hvala

Ovdje možete preuzeti template Godišnjaka Udruženja Bathinvs

O nama

Udruženje BATHINVS je osnovano 2014. godine od strane mladih bakaleureata, magistranata i doktoranata historije, arheologije i prava, kao i osoba čiji predmet zanimanja nije primarno izučavanje klasičnih civilizacija i kultura, ali koji imaju veliku želju i motiv da ovo razdoblje u historiji čovječanstva dobije svoje odgovarajuće mjesto u naučnoj zajednici na prostoru Bosne i Hercegovine.
Saznaj više

Ostale novosti

PROMOCIJA SEDMOG BROJA ČASOPISA „ACTA ILLYRICA“

S ponosom najavljujemo promociju sedmog broja Godišnjaka Udruženja BATHINVS „Acta Illyrica.“ Domaćin ovogodišnje promocije bit će Centar za historijska istraživanja (Univerzitet u Sarajevu – Filozofski